Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutiera - 4 raniti, 3 masini distruse

ro

17 Oct, 2009 19:14 1310 Marime text

Cumplit accident de circulaţie în urmă cu aproape 2 ore, pe drumul naţional DN3, la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian. Patru persoane au ajuns, în stare gravă, la spital, după ce trei autoturisme au fost implicate într-o coliziune violentă. În urma coliziunii violente, şoferul unui Peugeot, un tânăr de doar 21 de ani, a intrat în comă şi se află acum în sala de Reanimare a Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, unde medicii se luptă să-l readucă la viaţă. Ceilalţi trei răniţi au ajuns în Urgenţă cu multiple leziuni şi traumatisme.

Potrivit poliţiştilor Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, condiţiile carosabilului ud şi neatenţia la volan au dus la producerea nenorocirii. Impactul s-a produs chiar lângă reprezentanţa auto Dacia. Autoturismele implicate în accident, un Peugeot 206, o Dacia Logan şi un Subaru Forester s-au transformat în mormane de fiare în urma coliziunii.

Pompierii de la Descarcerare au fost solicitaţi să intervină pentru a recupera victimele, dintre fiarele contorsionate ale maşinilor. Ajunşi la faţa locului, militarii au stabilit că intervenţia de descarcerare nu este necesară şi i-au recuperat pe răniţi din maşini cu propriile mâini. Andrei Ionescu, în vârstă de 21 de ani, şoferul Peugeot-ului a fost scos de la volanul maşinii, într-o stare critică.

Tânărul abia mai avea semne vitale. Echipajul SMURD l-a preluat de urgenţă şi l-a transportat, în stare de comă, la spital. Medicii l-au internat pe secţia de Reanimare şi duc o luptă contracronometru cu moartea ca să îl stabilizeze. În Urgenţa unităţii sanitare constănţene au ajuns şi ceilalţi doi şoferi implicaţi în coliziune, Cosmin Adrian Mihai, în vârstă de 22 de ani, conducătorul Logan-ului şi Damian Urlăţeanu, în vârstă de 55 de ani, şoferul din Subaru, precum şi pasagera de pe „locul mortului" din Logan, Mihaela Neacşu, în vârstă de 17 ani. Medicii spun că cei patru au suferit multiple traumatisme şi fracturi şi se află în stare de şoc.

Cu toate acestea însă, au fost stabilizaţi respirator şi hemodinamic şi se află în afara oricărui pericol. Răniţii vor rămâne internaţi pentru a fi ţinuţi sub supraveghere medicală. Cadrele medicale spun că, în cazul tânărului de 21 de ani următoarele 48 de ore sunt critice. La locul accidentului, poliţiştii de la Rutieră efectuează măsurători şi anchetează martori pentru a putea stabili împrejurările exacte în care a avut loc impactul. Traficul se desfăşoară cu dificultate pe porţiunea respectivă de drum, fiind solicitaţi mai mulţi agenţi rutieri pentru a degaja circulaţia până ce, cele trei autoturisme vor fi remorcate de pe şosea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii