Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:26 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficul rutier pe podul de la Agigea a fost oprit complet! (galerie foto)

ro

08 May, 2017 08:48 3579 Marime text
Traficul rutier pe podul de la Agigea (DN39, județul Constanța) a fost oprit, începând de azi-noapte, de la ora 00.00.
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că măsura este în vigoare, potrivit informațiilor obținute de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai 2017 și are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță și într-un termen cât mai scurt.
 
Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.
 
În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km.
 
Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:
 
nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN 39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).
 
După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte indicațiile echipajelor de poliție rutieră care îndrumă conducătorii auto pe podul nou de la Agigea. De menţionat că, astăzi, sunt două echipaje ale Serviciului Rutier Constanța în zonă pentru a fluidiza traficul.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii