Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Trafic feroviar întrerupt după ce un tren de marfă a deraiat. Incidentul, în apropiere de Drobeta Turnu Severin

ro

01 Feb, 2018 08:06 1717 Marime text
Un tren de marfă a deraiat în această dimineață, în jurul orei 5.00, iar circulaţia feroviară a fost blocată între Valea Alba şi Drobeta Turnu Severin, informează reprezentanţii CFR SA.
 
Din primele informații nu sunt victime.

”Cei aproximativ 100 de călători dintr-un tren de navetă care urma să tranziteze zona au coborât în staţia Balota şi au fost preluaţi de mijloace auto. Se va face transbordare la următoarele trenuri din grafic", au mai precizat precizează reprezentanţii companiei.

UPDATE: ora 8.45

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar pe relaţia Craiova - Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa, după ce 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi un vagon s-a răsturnat pe segmentul de cale ferată Valea Albă - Simian. Trenul avea în compunere 20 de vagoane şi transporta combustibil.
 
Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, compania asigură transbordare cu mijloace auto între staţiile Drobeta Turnu Severin - Gârniţa (şi retur), călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri care circulă pe aceleaşi rute.
 
Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797, IR 1692, IR 1591 şi IR 1590.
 
Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a  vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă. 
 
La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii