Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic aglomerat pe Autostrada Soarelui și DN39. Pe A2 au avut loc și accidente în lanț. Ce recomandă polițiștii

ro

25 Aug, 2018 10:04 3031 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (09:00), în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39 este intens. Se circulă îngreunat la ieșirea de pe autostrada A4 și intrarea pe DN39, la Agigea (capacitate redusă  de preluare a fluxului auto venit de pe autostradă). Între staţiunile Eferie Nord şi Eforie Sud se circulă în coloană în ambele sensuri.
 
Pe autostrada A2 București – Constanța valorile de trafic sunt, ridicate pe sensul de mers cătrelitoral. Pe celălalt sens, nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență – traficul normal.
 
Aglomerat este și la stația de taxare de la Fetești, aceasta din cauza faptului că mulţi conducători auto preferă, încă, să plătească taxa de pod la ghişeul destinat achitării pe loc a tarifului. De aceea, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).       
 
Reprezentanții Centrului Infotrafic precizează că au au fost mai multe tamponări la kilometrul 38(localitatea Fundulea patru autoturisme) şi la kilometrul 87(localitatea Vâlcelele două autoturisme), autovehiculele au fost scoase în banda de urgenţă.
 
Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi în teren, să ruleze cu prudenţă şi să manifeste disciplină în trafic.
                
Conducătorilor auto care se deplasează pe autostrăzi polițiștii le recomandă:
 
să respecte limitele legale de viteză;
să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
să folosească luminile de întâlnire;
să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.
 
 Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii