Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:40 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Tomis Kart, la un pas de evacuare din incinta Palatului Copiilor Constanţa

ro

13 Dec, 2015 23:34 1058 Marime text
Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa se află la un pas de evacuare din incinta Palatului Copiilor Constanţa, unde îşi desfăşoară activitatea de aproximativ 15 ani.
 
Reprezentanții clubului spun că, în decurs de un an şi jumătate, „nu s-a putut găsi o soluţie sau nu se doreşte ca activitatea de karting să se desfăşoare în continuare în acest loc şi să se încheie un alt contract de închiriere sau de colaborare”. „La data de 19 noiembrie 2015, am primit citaţia având ca obiect dosarul de evacuare nr. 28022/212/2015, ce ne pune în imposibilitatea de a desfăşura activitatea, cu toate că locaţia este destinată tuturor copiilor din judeţul Constanţa”, spun aceştia.
 
Pe 13 ianuarie 2016, va avea loc termenul de judecată în vederea evacuării.
 

UPDATE, 14 decembrie, ora 11.34:
 

Contactat telefonic, directorul Palatului Copiilor, Badea Cosmin, a declarat că nu există cadrul legal care să îi permită un contract de închiriere cu fundația Tomis Kart și Clubul Sportiv Tomis Kart Constanța. El susține că problema se află acum în curtea Ministerului Educației, de unde se așteaptă o rezolvare.

Cât privește faptul că această fundație și-a desfășurat timp de 15 ani activitatea în incinta Palatului Copiilor, lucrurile nu sunt atât de simple. ”Au plătit chirie până acum, dar probabil că exista cadru legal. Eu sunt director din 1 septembrie 2014. Nu știu ce a fost în trecut. Pe mine mă interesează prezentul și viitorul, nu trecutul”, spune directorul Badea. 

Întrebat în baza cărei legi s-a emis decizia de evacuare a Fundației Tomis Kart, directorul Palatului Copiilor a declarat: ”Nu știu exact. Cred că e Legea 213/1998”. 

Ideea este că nu se specifică exact în baza cărei legi s-a emis decizia de evacuare și când s-au schimbat reglementările legale, în condițiile în care această fundație funcționează în cadrul Palatului Copiilor de 15 ani și plătește și chirie. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii