Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:00 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate bunurile lui Theodor Berna şi ale firmelor sale, puse sub sechestru

ro

03 Sep, 2014 16:57 1068 Marime text
Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au instituit sechestru asigurător pe toate conturile şi bunurile Tehnologica Radion, măsura fiind luată în dosarul în care Theodor Berna, cel care controlează compania, este arestat preventiv sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite Mediafax.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de o sută de milioane de euro, banii urmând a fi recuperaţi prin instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor conturilor şi bunurilor deţinute de SC Tehnologica Radion SRL şi de omul de afaceri Theodor Berna.

Măsura a fost luată în condiţiile în care Tehnologica Radion are calitatea de suspect în acest dosar, iar Theodor Berna este inculpat în dosar, notează Mediafax.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus măsuri asigurătorii constând în sechestru asupra bunurilor şi conturilor deţinute de SC Teloxin Con SRL, SC Temix Construct SRL şi SC Proiect Alfa Capital Construct SRL, firme care au şi ele calitatea de suspect în dosarul de evaziune fiscală şi spălăre de bani în care Theodor Berna este inculpat alături de alţi oameni de afaceri.

Theodor Berna, supranumit şi "regele asfaltului", a fost arestat preventiv în data 19 august, de Tribunalul Prahova.

În motivarea arestării lui Theodor Berna se arată că acesta a folosit fraudulos Tehnologica Radion pentru a obţine bani din evaziune şi simulări de tranzacţii imobiliare, având un mod ingenios de eludare a statului, prin încheierea succesivă de contracte, pentru a da aparenţă de legalitate unor infracţiuni.

Ti-a placut articolul?

Comentarii