Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:18 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titi Cenuşă, fostul arhitect-şef al CJC, la Tribunalul Constanţa

ro

09 Dec, 2016 12:28 1669 Marime text
Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, recent trimis în judecată în dosarul „Geotop 2001“ alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, a formulat o contestaţie împotriva măsurilor asigurătorii impuse de procurorii DNA Constanţa.
 
Contestaţia fostului arhitect-şef al CJC se află pe masa judecătoarei Iuliana Radu, din Tribunalul Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru azi.

Amintim că, pe data de 25 noiembrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în prezent deţinut în altă cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave. Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, iar în sarcina lui Ioan Ichim, la data presupuselor fapte administrator al unei societăţi comerciale (Geotop), s-a reţinut infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa arată că, „în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, inculpaţii Constantinescu Nicuşor-Daniel şi Cenuşă Titi, în calităţile menţionate mai sus, prin acţiuni concertate, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziţie publică «Documentaţie cadastrală şi înscriere în cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere»“.
 
„Inculpaţii Constantinescu Nicuşor-Daniel şi Cenuşă Titi au coordonat acţiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferenţial, lucrările de cadastrare a drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Constanţa către o societate controlată de omul de afaceri Ichim Ioan, precum şi cu fraudarea bugetului judeţului Constanţa. Frauda în dauna bugetului judeţului Constanţa s-a realizat prin efectuarea, de către preşedintele Consiliului Judeţean, în mod coordonat, a unor plăţi nelegale în valoare totală de 11.621.345,49 de lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de inculpatul Ichim Ioan (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor judeţene). Restul plăţilor au fost făcute din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care, la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiaşi societăţi comerciale (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale). Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nicio utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate (fictive)“, potrivit rechizitoriului.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii