Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul", la Constanţa. Poliţiştii fac cercetări

ro

27 Dec, 2018 08:13 883 Marime text

În a doua zi de Crăciun, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, informând-o că a comis un accident de circulație și are nevoie de o sumă de bani.
 
Bătrâna, sfătuită de o vecină de bloc, l-a contactat pe fiul ei, dându-și seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a înștiințat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.
 
Polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.
 
RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii