Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:47 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu susţine că sunt suspiciuni că în spatele Hexi Pharma s-ar afla un serviciu secret

ro

16 May, 2016 18:01 682 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că există suspiciuni că în spatele firmei Hexi Pharma "s-ar afla inclusiv un serviciu secret", afirmând că va solicita Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice "dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România".
 

"Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs, este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Ştiţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă e ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate şi în primul rând e obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. O să discut şi cu colegii noştri din PSD, una din ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu în ceea ce priveşte firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România", a precizat Tăriceanu, citat de Agerpres.

 
Totodată, el a menţionat că i-a solicitat prim-ministrului Dacian Cioloş să creeze o celulă de criză pentru a analiza situaţia creată de problema dezinfectanţilor din spitale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii