Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu Anunţ important privind ridicarea imunităţii senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu

ro

06 Oct, 2014 12:05 1724 Marime text
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a făcut precizări privind procedura de ridicare a imunităţii celor doi senatori anchetaţi în Dosarul Microsoft, după ce mai multe voci au acuzat că amână această chestiune.

Tăriceanu a afirmat că documentaţia DNA referitorare la senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu a fost trimisă Comisiei Juridice a Senatului, care trebuie să întocmească un raport în 15 zile. Ulterior, plenul Senatului va lua o decizie, însă acest lucru se va întâmpla abia după alegerile prezidenţiale, informează ştiripesurse.ro.

Tăriceanu a precizat că "nu stă nimeni să încerce să tărăgăneze această procedură, dar consultarea a peste 1.000 de pagini nu se poate face de pe azi pe mâine".

De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că:  "Parlamentarii pot să fie anchetaţi, cercetaţi deferiţi instanţelor de judecată, pot fi inclusiv condamnaţi şi să trebuiască să-şi ducă pedeapsa la îndeplinire. În cazul în care se constată un flagrant pot fi arestaţi. Nu e vorba de nicun fel de imunitate parlamentară".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii