Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 07 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Țara noastră va primi de la Comisia Europeană aproximativ 480 milioane de euro

ro

02 Sep, 2015 17:49 1186 Marime text
 
Astăzi, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat că România a primit decizia privind ridicarea întreruperilor de plăți și a pre-suspendării pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013.
 
Astfel, în aproximativ două săptămâni, România va primi de la Comisia Europeană circa 480 milioane euro, sume care au fost blocate.
 
 
„Urmare a eforturilor depuse în ultimele patru luni și a verificărilor efectuate la solicitarea Comisiei Europene, săptămâna aceasta, România a primit decizia privind ridicarea întreruperilor de plăți și a pre-suspendării pentru Programul Operațional Resurse Umane, POSDRU 2007 — 2013, ceea ce înseamnă că, în perioada imediat următoare, în aproximativ două săptămâni, România va primi de la Comisia Europeană circa 480 milioane de euro, sume care erau blocate, ca urmare a deciziei Comisiei de întrerupere a plăților”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.
 
 
Tot el spune că, în ceea ce privește Programul Operațional Mediu și Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, au fost finalizate misiunile de audit naționale și ale Comisiei Europene.
 
„Așteptăm în jurul datei de 15 septembrie o decizie referitoare la ridicarea întreruperii plății. Fără a mă pronunța înaintea Comisiei Europene, consider că măsurile care au fost luate de statul român corespund cerințelor Comisiei Europene și așteptăm o decizie pozitivă”, a mai declarat ministrul Fondurilor Europene.


Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii