Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:57 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie în judeţul Constanţa Tâlhari, şoferi beţi sau evazionişti, "săltaţi" în miez de noapte

ro

18 Jul, 2015 13:29 983 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au acţionat cu efective mărite pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură a aduce atingere climatului de siguranţă publică.
 
Astfel, au fost organizate 5 acţiuni pe raza judeţului Constanţa, fiind efectuate 33 de controale în pieţe şi târguri. Totodată au fost verificate 63 de societăţi comerciale, fiind constatate 14 infracţiuni şi indisponibilizate bunuri în valoare totală de 150.000 lei.
 
Au fost aplicate 231 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 126.150 lei. Dintre acestea, 32 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 47 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 135 la OUG 195/2002 privind circulaţia rutieră şi 17 la alte acte normative.
 
Pentru nerespectarea regimului circulaţiei rutiere, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost reţinute şi 17 permise de conducere. Dintre acestea, două au fost reţinute pentru consum de băututuri alcoolice, 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 5 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au mai fost retrase şi 7 certificate de înmatriculare.
 

Exemple 

 
1. Poliţiştii Serviciului Investigatii Criminale, sub directa coordonare a procurorului criminalist şi cu sprijinul poliţiştilor din Medgidia l-au identificat pe M. Puculi, de 19 ani, din Medgidia, bănuit că în seara zilei de 15.07.2015, în jurul orelor 20.00, însoţit de încă două persoane s-a deplasat cu căruţa pentru a sustrage lucernă de pe o solă ce îi aparţine lui B.S., de 83 de ani, unde au fost surprinşi de victimă. Aceasta le-a solicitat să plece din lucernă , dar au refuzat, motiv pentru care victima i-a aplicat lui M. P. o lovitură în zona capului, cu un obiect dur (băţ), pe care-l avea asupra sa, iar acesta a replicat aplicându-i o lovitură cu muchia coasei în zona fronto-parietală stânga, care i-a produs leziunile ce i-au pus viaţa în primejdie. Victima a fost găsită de fiul acestuia în sola de lucernă în jurul orei 23.00, fiind dusă la UPU Medgidia, ulterior fiind transportat la SCJU Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate
M.Puculi a fost audiat şi reţinut de Parchetul d.p.l. Tribunalul Constanţa, în sarcina acestuia fiind reţinute infracţiunile de tâlhărie şi tentativă de omor. 
 
 
2. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Constanta, îl cercetează pe A. S., de 12 ani, din Castelu,  care în ziua de 17.07.2015, a acostat o femeie, în vârstă de 78 ani, care se afla în dreptul Casei de Cultură, smulgându-i de la gât un lănţişor din aur de aproximativ 4 grame. Acesta a fost prins la scurt timp, prejudiciul în valoare de 500 lei fiind recuperat.
 
3. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează în stare de libertate, pentru braconaj cinegetic, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 49 de ani, care în noaptea de 16/17.07.2015, se deplasau  pe o solă recoltată într-un autoturism de teren, cu mai multe arme de vânătoare, având autorizaţie colectivă de vânătoare emisă de A.J.V.P.S. Constanţa, pentru fondul nr. 30, Mihai Viteazu, expirată din 14.07.2015. 
 
4. La o societate comercială din Eforie Sud, reprezentată de o femeie în vârstă de 59 de ani, au fost identificate 7 persoane minore care erau angajate fără contracte de muncă.
 
5. O societate comercială cu punct de lucru în Vama Veche a fost sancţionată contravenţional conform art. 139² lit. f din Legea nr. 8/1996, cu suma de 7000 lei, întrucât nu a plătit autorizaţiile pentru dreptul de autor şi conform art. 5 alin. 1 din Legea 333/2003, cu suma de 2000 lei, pentru efectuarea de activităţi de pază fără a avizul Poliţiei.
 
6. O societate comercială cu punct de lucru în Staţiunea Costineşti, a fost amendată cu suma de 20.000 lei, deoarece a primit la muncă, două persoane, fără întocmirea contractului individual de muncă.
 
7. O altă societate comercială cu punct de lucru în staţiunea Costineşti a fost sancţionată contravenţional pentru nerespectarea prevederilor planului de pază avizat de Poliţie. 
 
8. Poliţiştii din Costineşti îl cercetează în stare de libertate pe C. Ciprian, de 29 ani, din Galaţi, care a condus un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzând totodată recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sursa foto: arhivă

Ti-a placut articolul?

Comentarii