Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de polițiști execută misiuni la Summit-ul de la Sibiu. SNPPC monitorizează modul în care sunt tratați aceștia

ro

08 May, 2019 13:24 1331 Marime text
În aceste zile, un număr de 804 polițiști execută misiuni cu prilejul Reuniunii informale a șefilor de stat sau de guvern, care va avea loc mâine, 9 mai, la Sibiu. Dintre aceștia, 180 sunt cazați la Centrul Chinologic al IGPR și ceilalți 624 – în pensiuni/locații turistice din zonă, unde cazarea costă circa 200 lei/zi - inclusiv 3 mese -, încadrându-se în limita diurnei legale (în ambele situații, sunt cazați câte doi în cameră), informează SNPPC

Summit-ul va fi găzduit de președintele României, țara care deține, în prezent, președinția Consiliului UE. La reuniune vor fi prezenți președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European ș.a. Se vor discuta următoarea agendă strategică a UE, pentru perioada 2019-2024, dar și provocările/prioritățile UE, în perspectivă. Acestea se axează pe cinci domenii prioritare: locuri de muncă; creștere economică și competitivitate; autonomizarea și protejarea cetățenilor; politicile privind energia și clima; libertate, securitate și justiție; UE  - ca actor mondial puternic.

SNPPC monitorizează modul în care sunt tratați polițiștii care execută misiuni la summit-ul de la Sibiu. 

De asemenea, președintele Dumitru Coarnă a intervenit la MAI și IGPR pentru reglementarea portului uniformei conform anotimpului și stării generale a vremii, dat fiind faptul că, în regiune, sunt condiții meteo care nu permit trecerea la ținuta de vară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii