Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:58 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane aşteaptă la racla cu moaștele aşezate spre închinare în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

ro

24 Nov, 2018 17:41 682 Marime text
Sute de persoane aşteaptă sâmbătă seară la racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi racla cu un fragment din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aşezate spre închinare în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, transmite Agerpres.ro

Începând cu ora 18,00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului va fi săvârşită slujba de priveghere închinată Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Duminică la ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei a fost adusă în România vineri de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de mitropolitul de Patra, Hrisostom.

Tot vineri, a sosit la Bucureşti Patriarhul Bartolomeu, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, înaltul ierarh urmând să participe duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale.

Patriarhul ecumenic va participa, împreună cu patriarhul BOR, Daniel, şi delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei la o slujbă de Te Deum în Catedrala Patriarhală.

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii