Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 03 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane, asistate medical de echipajele SMURD în Ajun şi prima zi de Crăciun

ro

26 Dec, 2018 10:20 1460 Marime text
În minivacanţa de Crăciun, peste 5.100 de pompieri se află, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.

Potrivit IGSU, în ajunul şi prima zi a Crăciunului (24 şi 25 decembrie), s-au înregistrat 2.266 situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 1838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 195 misiuni de protejare a comunităţilor. 

În cele două zile, 1.856 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite. Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele IGSU se menţine relativ constant faţă de perioada Crăciunului din anul 2017, fiind înregistrate mai puţin cu 11 evenimente în acest an.

"Reamintim cetăţenilor ca în această perioadă să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalaţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat" - au transmis reprezentanţii IGSU.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii