Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de militari din șase țări au participat la un exercițiu cu trageri de luptă în Poligonul Smârdan

ro

15 May, 2016 19:49 1772 Marime text
Mai bine de 350 de militari din șase țări au participat la modulul de pregătire „Platinum Eagle 16.1” din cadrul exercițiului Black Sea Rotational Force (BSRF)16 de la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, județul Galați.
 
Aceștia au executat astăzi un exercițiu complex cu trageri de luptă, ultima etapă de pregătire după o săptămână de instrucție. În exercițiu au fost implicați militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia și Statele Unite ale Americii.
 
La terminarea exercițiului, comandanții de structuri s-au declarat mulțumiți de modul de acțiune al militarilor.
 
La exercițiu au participat 150 de pușcași marini americani, 150 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galați și militari din Infanteria Marină — 30 din Serbia, 30 din Republica Moldova, opt din Marea Britanie și zece din Bulgaria.
 
BSRF-16 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa și Africa, ce se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Exercițiul are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor, în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii