Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:09 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de absolvenți își vor desfășura activitatea în structurile MAI. „Traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații”

ro

19 Jul, 2016 19:51 972 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a participat la ceremonia de absolvire a promoției de studenți a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. 332 de absolvenți de la Poliție, Drept, Jandarmerie, Poliție de Frontieră, Pompieri și Arhivistică au depus astăzi Jurământul de credință, au primit gradul profesional și au fost încadrați în structurile MAI.
 
În discursul său, ministrul Afacerilor Interne le-a transmis absolvenților: “Să fiți corecți în aplicarea legii, să aveți inițiativă, să fiți curajoși și demni pentru că aceste calități vă vor ajuta în carieră (…). Vă așteaptă multă muncă, riscuri și provocări, dar și satisfacții pe măsură. Vă cer să puneți în practică cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studii, să aduceți un suflu nou în instituție și să vă ridicați la cerințele noilor locuri de muncă.”
 
„Suntem într-un proces continuu de întinerire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, vârsta medie este de 39 de ani, și traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații. Peste 6.000 de angajați și-au încetat anul acesta raporturile de serviciu cu ministerul prin ieșire la pensie. Acești colegi au contribuit la principalele transformări ale Ministerului Afacerilor Interne pornind de la demilitarizarea Poliției, transformările instituționale impuse la aderarea la NATO și UE și terminând cu adaptarea la noile provocări de securitate generate de accentuarea fenomenului terorist și a migrației ilegale în spațiul european, a declarat ministrul Petre Tobă, la ceremonia de absolvire.
 
Dintre cei 332 de absolvenți, 173 sunt la Facultatea de Poliție, 24 la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, 30 la  Facultatea de Poliție de Frontieră, 45 la Facultatea de Jandarmi, 34 la Facultatea de Pompieri și 26 de subofițeri care au efectuat studiile de licență la frecvență redusă. De asemenea, 12 absolvenți au optat pentru Facultatea de Arhivistică.
 
Pe lângă studenții care își vor desfășura activitatea în MAI au mai absolvit Academia de Poliție și studenți specializați pentru Administrația Națională a Penitenciarelor (30), Serviciul de Protecție și Pază(6) și inspectoratele de pompieri din Republica Moldova (4), respectiv sistemului penitenciar din Republica Moldova(3).
 
La ceremonia de astăzi au participat secretarii de stat din MAI, șefii Poliției Române, ai Jandarmeriei Române, ai Poliției de Frontieră Române și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, conducerea Academiei de Poliție și reprezentanți ai organizațiilor profesionale și sindicale din MAI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii