Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Mocianu a demisionat din Consiliul Judeţean Constanţa

ro

19 Dec, 2018 12:57 2258 Marime text
Sorian Mocianu, consilier judeţean din partea PNL ar fi demisionat din CJC pentru a nu fi exclus. El nu a mai fost prezent la CJC de mai bine de cinci şedinţe.

UPDATE 3
"Vă informez că îmi depun demisia din funcţia de consilier judeţean din motive de sănătate şi avizate medical, motive pentru care au determinat absenţa mea consecutivă din cadrul şedinţelor CJC: Neg cu fermitate neadevărurile şi acuzele total nefondate apărute în spaţiul public de la domnul Claudiu Iorga Palaz - cel care nu este nimic altceva decât un om lipsit de scrupule şi umanitate, avid după putere, imagine şi nu în ultimul rând un dansator pe scena politică, a spus Mocianu în declaraţia sa transmisă către preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu.

UPDATE 2
Următorii pe lista PNL pentru CJ Constanţa sunt Lavinia Stan, care lucrează la SC Gepeto SRL, Eugen Silaghi şi Nicolae Ciucă.

UPDATE
Sorin Mocianu a insinuat că demisionează din motive medicale şi neagă acuzaţiile lansate de către Claudiua Iorga Palaz. Demisia a fost prezentată în debutul şedinţei de Consiliu Judeţean Constanţa. În aceste condiţii consilierii PMP, prezenţi în totalitate, vor rămâne la şedinţa de miercuri, 19 decembrie.


Claudiu Palaz, care este vicepreşedinte al CJC,  a cerut în urmă cu două săptămâni încetarea mandatului consilierului judeţean PNL Sorin Mocianu. „Solicit preşedintelui Horia Ţuţuianu să iniţieze un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Sorin Mocianu, având în vedere absenţa nemotivată la ultimele cinci şedinţe ordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa.

Conform prevederilor art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situaţia în care consilierul judeţean absentează nemotivat de la mai mult de trei şedinţe ordinare consecutive ale Consiliului Judeţean“, susţine vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz.
 
Acesta a adăugat că în situaţia în care preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, nu va introduce proiectul privind încetarea mandatului pentru alesul judeţean liberal în termenul legal, în semn de protest, consilierii PNP nu vor mai participa la şedinţele Consiliului Judeţean.
Din informaţiile obţinute de la Consiliul Judeţean, Mocianu nu a mai încasat din luna iunie indemnizaţia de ales judeţean, ceea ce demonstrează absenţa sa de la şedinţele de comisii şi de plen ale Consiliului Judeţean. Totodată, până ieri, Mocianu nu făcuse în niciun fel dovada absenţelor sale. Ce spun colegii lui Mocianu despre situaţia creată Liderul de grup al liberalilor din Consiliul Judeţean, Marian Iordache, a precizat că nu a mai discutat de ceva vreme cu colegul său, dar i se pare normal ca această situaţie să fie rezolvată. „Noi vom avea zilele acestea şedinţa de armonizare şi voi ridica această problemă”, a precizat Iordache.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii