Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Conducerea PDL i-a mandatat duminica seara pe Traian Basescu si Emil Boc sa decida asupra remanierii Guvernului

ro

03 Oct, 2011 01:43 1654 Marime text

Liderii PDL si sefii organizatiilor judetene ale partidului au stabilit, duminica seara, la intalnirea de la Vila Lac, ca eventuala remaniere guvernamentala sa fie decisa de premierul Emil Boc impreuna cu presedintele Traian Basescu, anunta Mediafax, citand surse participante la intalnire. Liderii PDL si sefii filialelor partidului au decis, duminica seara, sa il mandateze pe premier ca impreuna cu presedintele Basescu sa stabileasca daca este necesara o remaniere guvernamentla si cine ar fi ministrii remaniati.

Potrivit surselor citate, subiectul remanierii a fost abordat de catre liderii PDL la punctul "diverse" al intalnirii, dupa ce secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a spus ca ar fi bine ca democrat-liberalii sa nu mai iasa public cu declaratii pe tema remanierii.

Radu Berceanu si Sever Voinescu au aratat insa ca ar trebui sa existe si o decizie politica a partidului in cazul remanierii, dar cu majoritate de voturi favorabile si doar sase sau sapte voturi "impotriva" s-a hotarat ca premierul sa fie mandat sa decida impreuna cu seful statului in problema remanierii, au relatat sursele citate.

Concluziile reuniunii care a avut loc duminica seara la Vila Lac nu au fost facute publice in mod oficial, niciunul dintre liderii PDL participanti la intalnire nefacand declaratii la finalul acesteia. Desi surse democrat-liberale spuneau inaintea intalnirii ca seful statului ar putea participa la discutii, acesta nu a venit la reuniune.

O serie de lideri PDL, dar si presedintele Traian Basescu au evocat in ultimele saptamani posibilitatea realizarii unei remanieri guvernamentale. Intre numele de ministri vehiculate in contextul remanierii se afla cele ale lui Valeriu Tabara (Agricultura), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomitianu (Finante), dar si cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

"Sunt convins ca la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie facuta o remaniere", a spus Basescu, pe 23 septembrie, la o emisiune televizata, intrebat cand si daca se va face remaniere. Lideri democrat-liberali au evocat, la randul lor, posibilitatea realizarii unei remanieri, insa au sustinut ca acest subiect nu a fost discutat pana acum in conducerea partidului.

Sursa: Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii