Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:47 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supraaglomerarea, principala problemă a sistemului penitenciar

ro

08 Sep, 2016 13:20 580 Marime text
Principala problemă a sistemului penitenciar din țara noastră rămâne supraaglomerarea, a afirmat, astăzi, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe.

„Așa cum știm cu toții, cifrele o spun și recunoaștem, nimeni nu ascunde, supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar, și nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna", a spus Marius Vulpe la o dezbatere cu privire la situația sistemului penitenciar, citat de Agerpres.

Și deficitul de personal reprezintă o altă problemă majoră a sistemului penitenciar, după cum a mai spus directorul, scrie Agerpres.

„Puteți urmări ce se întâmplă astăzi cu resursa umană din penitenciare, în condițiile în care avem o pierdere de o mie de angajați. (...) În condițiile în care pierd o mie de oameni, legal, prin demisii sau prin pensionare, se creează o problemă. Sigur, suntem într-un amplu proces de angajare a noi funcționari publici, dar care, practic, nu au experiență și procesul de integrare a lor și de formare va dura destul de mult, cel puțin șase luni", a precizat directorul ANP.

Ti-a placut articolul?

Comentarii