Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:11 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu-Tăriceanu „Suntem într-o situație inedită din punct de vedere procedural”

ro

20 Aug, 2015 19:58 665 Marime text
Călin Popescu-Tăriceanu a declarat la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, întrunit astăzi, că în centrul discuţiilor s-a aflat cererea de reexaminare a Codului Fiscal formulată de Președintele României.
 
Biroul Permanent a hotărât ca această solicitare să fie transmisă comisiilor de specialitate, iar luni, 24 august, la ora 15.00, va avea loc sesiunea extraordinară în cadrul căreia care se va dezbate și se va adopta prin vot o hotărâre privind cererea de reexaminare a Președintelui.
 
„Vreau să subliniez faptul că suntem într-o situație inedită din punct de vedere procedural pentru că, în mod normal, solicitările președintelui trebuie să fie adresate Parlamentului cu indicarea articolelor de lege asupra cărora Președintele ar dori o reexaminare, ceea ce nu este cazul. (...) Nu avem decât două variante: ori să revotăm Codul Fiscal așa cum a fost el deja votat de Parlament și, practic, să respingem cererea de reexaminare, ori să discutăm, dar nu avem ce să discutăm, concret, pentru că președintele nu ne-a dat, în scrisoare, punctele exacte pe care ar vrea să le reconsidere Parlamentul. Și atunci, nu există în regulament procedura introducerii de amendamente de către parlamentari. Nu este întotdeauna o chestiune politică, trebuie să avem grijă și la aspectele juridice, pentru a nu crea precedente care să fie dăunătoare pe viitor”, a spus Tăriceanu.

Sursa foto: www.stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii