Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană organizat pe 9 mai la Sibiu. Cine participă

ro

07 May, 2019 11:13 1304 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, joi, 9 mai a.c., la Sibiu, Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. La reuniunea organizată de România, stat care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, vor mai participa Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va participa la prima parte a acestui eveniment, informează Administrația Prezidențială. 

Principalul subiect de discuţii al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani.

Preşedintele Klaus Iohannis va prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie a.c., pe baza concluziilor Summitului desfăşurat la Sibiu.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declaraţie cu privire la viitorul Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii