Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Summit-ul China-Europa Centrală și de Est de la Sofia Întrevedere Viorica Dăncilă - Māris Kučinskis, omologul leton. Ce s-a discutat

ro

07 Jul, 2018 16:03 1347 Marime text


La data de 7 iulie 2018, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu omologul leton, Māris Kučinskis, în marja participării la Summit-ul China-Europa Centrală și de Est care se desfășoară la Sofia.

Șeful Executivului român a exprimat apreciere pentru relațiile foarte bune între România și Republica Letonia și a reconfirmat deschiderea țării noastre pentru menținerea unui dialog constant, atât din perspectivă bilaterală, cât și sub aspectul unei mai bune coordonări pe domeniile de interes comun ale agendelor europene și de securitate.

În context, premierul Viorica Dăncilă a amintit că a avut un schimb de vederi consistent cu ministrul leton al afacerilor externe, Edgars Rinkēvičs, în timpul vizitei acestuia la București, la 5 iulie 2018.

Prim-ministrul României a subliniat că este important să fie dat un impuls suplimentar cooperării economice româno-letone, pentru a folosi la justa valoare potențialul existent. A prezentat premierului Māris Kučinskis oportunitățile oferite de România investitorilor străini, făcând referire la noul cadru legislativ în materie.

Premierul Viorica Dăncilă a exprimat interesul pentru adâncirea cooperării sectoriale în domenii precum agricultura și tehnologiile de ultimă generație și a arătat apreciere pentru conlucrarea excelentă în domeniul apărării.

Partea română a precizat că deținerea, pentru prima dată, a Președinției Consiliului UE, reprezintă deopotrivă o provocare și o oportunitate pentru țara noastră și a adăugat că Guvernul pe care îl conduce acordă o maximă importanță pregătirii acestui exercițiu european. A mai subliniat că, exercitarea acestui mandat, în semestrul I al anului 2019, oferă ocazia intensificării dialogului bilateral pe teme de interes comun și aprofundării coordonării în domeniul afacerilor europene între România și Republica Letonia.

Prim-ministrul leton a acceptat invitația de a efectua o vizită oficială  în România, în cursul acestui an, arătând ca intenționează să fie însoțit de o delegație importantă de oameni de afaceri, pentru a participa la un forum economic bilateral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii