Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA suplimentează numărul de puşcaşi marini de la Mihail Kogălniceanu

ro

03 Apr, 2014 10:11 2465 Marime text
La baza militară Mihail Kogălniceanu vor veni 175 puşcaşi marini americani, ca răspuns al SUA faţă de tensiunile generate de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. Pentagonul a anunţat că în felul acesta numărul puşcaşilor marini din forţa de intervenţie pentru situaţii de criză dislocată în Europa va fi suplimentată până la numărul total de 675 militari.

Un   purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că puşcaşii marini fac parte dintr-o forţă de răspuns pentru situaţii de criză staţionată la baza aeriană Moron din Spania. Destinaţia iniţială era efectuarea de operaţiuni în Africa, dar aceştia pot fi trimişi oriunde este necesară suplimentarea de trupe. Decizia de suplimentare a numărului de infanterişti marini din România a fost luată anul trecut, înainte de criza actuală, a mai precizat acesta.Conform unor informaţii apărute marţi, generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor aliate din Europa, intenţionează să mute o navă de război americană în Marea Neagră. Un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, a confirmat ieri că Departemantul american al Apărării ia în considerare trimiterea unei nave în apele Mării Negre. Acesta a mai adăugat că acţiunea are scopul de a reasigura aliaţii de angajamentul luat de forţele americane în regiune şi că acesta este răspunsul situaţiei actuale din Ucraina, potrivit Hotnews.

La baza militară Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, sunt deja staţionaţi 265 de puşcaşi marini. Militarii desfăşoară antrenamente şi alte exerciţii pentru a ajuta la dezvoltarea capacităţilor militare ale partenerilor din regiune. Programul din care fac parte soldaţii americani sosiţi în România la Mihail Kogălniceanu, poartă denumirea de „Black Sea Rotational Force”. Baza din apropierea Portului Constanţa a devenit un nod de transport pentru echipamentele şi soldaţii americani care se reîntorc în Afganistan.
Cei 175 de puşcaşi marini care vor fi trimişi la Constanţa vor fi ataşaţi unităţii de infanterie marină denumită „Special Purpose Marine Air-Ground Task Force Crises Response (SP MAGTF-CR)”, care a fost creată în urma atacului asupra consulatului SUA din Benghazi, Libia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii