Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA ia în considerare suspendarea temporară a vizelor pentru cetăţenii din ţările afectate de Ebola

ro

16 Oct, 2014 13:43 1793 Marime text
Președintele Camerei Reprezentanților din SUA și alți congresmeni au sugerat miercuri administrației Obama să închidă teritoriul american pentru cetățenii din cele mai afectate trei țări de epidemia de Ebola, informează AFP, potrivit Agerpres.

"O interdicție temporară de călătorie în SUA din țările afectate de virus este o alegere pe care președintele (Barack Obama) ar trebui s-o ia cu siguranță în considerare, precum și orice altă măsură necesară în contextul dubiilor tot mai mari privind securitatea sistemelor noastre de transport aerian", a precizat, într-un comunicat, John Boehner, președintele Camerei Reprezentanților.

"Am cerut să se ia considerare suspendarea temporară a vizelor pentru persoanele din Liberia, Guineea și Sierra Leone până când epidemia va fi sub control", au precizat de asemenea președintele Comisiei pentru securitate internă, Michael McCaul, și cei cinci președinți de subcomisii, toți republicani, într-o scrisoare adresată secretarului de stat și secretarul pentru securitate internă.

În opinia lor, suspendarea unei părți din cele 13.500 de vize în derulare ar permite restabilirea încrederii opiniei publice în sistemul sanitar american, afectat de contaminarea a două asistente care l-au îngrijit la Dallas pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, mort săptămâna trecută din cauza virusului Ebola.

Aleșii susțin de asemenea că pacienții contaminați cu Ebola ar urma să fie sistematic transferați într-unul din cele patru spitale specializate din țară (Emory University Hospital, National Institutes of Health, Nebraska Medical Center și St. Patrick Hospital din Montana).

sursă foto: ştiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii