Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu de circulatie pe raza judetului Constanta

ro

18 Aug, 2010 16:37 1546 Marime text

CNADNR organizează astăzi studiul de circulaţie denumit "Anchetă Origine-Destinaţie", pe drumurile naţionale din 16 judeţe, ce va fi o bază de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocării bugetelor şi ajustării strategiilor de dezvoltare. Studiul va fi organizat în mai multe puncte de pe A1, pe raza judeţului Ilfov, A2, pe raza judeţului Ialomiţa, DN1, pe raza judeţului Prahova sau DN2A, pe raza judeţului Constanţa.

Acest studiuface parte din acţiunea „Recensământul Circulaţiei Rutiere", acţiune la nivel european, care se va desfăşura în acest an pe întreaga reţea de drumuri publice din România.

PotrivitCNADNR,mai multe echipe de recenzori şi agenţi de circulaţie vor invita conducătorii de vehicule pe o banda de rezervă (acostament sau banda a I-a) pentru a le fi adresat un set de întrebări. Recenzorii vor purta însemne specifice şi vor consemna răspunsurile pe formulare tipărite.

"Participanţii la trafic vor fi întrebaţi de originea plecării în cursă, destinaţia cursei, rută şiscopul călătoriei. În plus, şoferii vehiculelorde marfă vor fi întrebaţi de felul mărfii, iar la vehiculele de pasageri, care este numărul de pasageri transportaţi" au precizat reprezentanţii CNADNR.

Numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de înmatriculare/identificare nu vor fi înregistrate sau menţionate în formularele de studiu. "Echipele de recenzori sunt astfel dimensionate încât să fie evitată strangularea circulaţiei, formarea şirurilor sau întârzierea în trafic. Este posibil ca, în perioadele cu trafic intens, peste vârfurile prognozate, să poată apărea întârzieri", mai spun reprezentanţii CNADNR.

Sursa: newsin.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii