Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:32 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenții de la universități vor călători gratuit cu trenul

ro

30 Jan, 2017 16:07 1348 Marime text
Studenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de miercuri, a declarat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv, informează Agerpres.

„Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare - dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (...) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor", a explicat secretarul de stat, potrivit Agerpres. 

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Barbu Adicuta 30 Jan, 2017 18:51 Am fata studenta la Facultatea de Limbi straine ,in cadrul Universitatii Babes-Boyai, din Cluj Napoca, dar un an (februarie 2016-februarie 2017) a beneficiat de o bursa de studii in Coreea de Sud. Locuim in Fetesti, judetul Ialomita, si intrebarea mea este ,cum se va duce ea de la Fetesti la Cluj Napoca pentru ca nu are carnetul de student vizat pe anul acesta universitar. nu va avea decat documentele cu care se va intoarce de la universitatea din Seul. Mi se pare normal ca dupa un an de absenta sa vina direct acasa si nu la Cluj Napoca.Nu stiu de la cine sa primesc raspuns la dilema mea!