Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenții de la UMC, nemulțumiți de bugetul alocat pentru educaţie

ro

07 Aug, 2013 18:50 2195 Marime text
Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa se află la Timişoara, unde alături de alţi 200 de studenţi din toata ţara îşi manifestă nemulţumirea cu privire la alocarea unui buget prea mic pentru educaţie. LSUMC aminteşte, de asemenea, de prevederea Legii Educației Naționale prin care se stipulează acordarea unui procent de 6% din PIB pentru educație și de promisiunea făcută de partidele politice în acest sens, prin Pactul Național pentru Educație.

"Printre nemulţumirile noastre putem enumera finanţarea necorespunzătoare a educaţiei, taxele de studiu şi de cămin foarte mari, si totodata nerespectarea legii în ceea ce priveşte  bursele sociale care sunt de 2 ori sau chiar 3 ori mai mici decât prevede legea." (a declarat Albina-Dumitru Georgel Vicepreşedinte al Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa).

În acest sens studenţii din toată ţara vor afişa astăzi, începând cu ora 19:00, mesaje şi se vor plimba alături de o vacă pe străzile din Timişoara, având sloganul "Tinerii din Romania, trimişi la coada vacii". Trebuie precizat că toate aceste probleme s-au discutat în cadrul Forumului Organizaţiilor Studenteşti din România (FOSR) care a avut loc la Timişoara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii