Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steagul Albastru. Blue Flag. 10 plaje de la Marea Neagră au primit cea mai mare distincție în domeniu

ro

10 May, 2016 06:14 7660 Marime text
Zece plaje de pe coasta bulgară a Mării Negre au primit eticheta Steagul Albastru acest an, scrie în ediția electronică de aseară novinite.com.
 
Plaja Oasis, situată între Primorsko și Tsarevo, la aproximativ 60 km de orașul Burgas, a fost pus pentru prima dată pe lista de astfel de plaje din întreaga lume care poartă eticheta steag albastru, potrivit biroului național bulgar de inițiativă.
 
Celelalte plaje cu steag albastru din Bulgaria în 2016 sunt situate mai ales în jurul Burgasului: Duni, Sozopol-Harmanite, Pomorie Est, Sunny Beach - Sud, Sunny Beach - Nord, Sveti Vlas - Central, Sveti Vlas - New Beach, Sveti Vlas - Est.
Plaja din apropierea orașului Varna este singura cu steag albastru de pe coasta de nord - est de pe coasta bulgară a Mării Negre.
Potrivit aceleiași surse nouă plaje bulgărești au primit eticheta Steagul Albastru anul trecut, punând țara la egalitate cu Malta și Puerto Rico, conform paginii oficiale blueflag.global.
Mișcarea steag albastru acoperă acum 50 de țări din Europa, America, Asia, Africa și Oceania.
Programul Steag Albastru este o etichetă ecologică de renume mondial de încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume. Acesta este operat sub auspiciile Fundației pentru Educație pentru mediu și are sediul în Copenhaga, Danemarca. Pentru a putea beneficia de acest premiu prestigios, trebuie să fie îndeplinite și menținute o serie de criterii stricte de mediu, educaționale, legate de siguranță și cele legate de acces.
Sursa text si foto: novinite.com
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii