Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul este unic acționar al Electrocentrale Constanța Urmează transformarea RADET în societate comercială

ro

02 Oct, 2014 20:39 2688 Marime text
Procesul de divizare a Electrocentrale Bucuresti ELCEN, cel mai mare producator de energie termica din Romania cu o cota de piata de 40%, s-a incheiat, informeaza compania, potrivit HotNews. In urma divizarii ELCEN, au rezultat trei societati: Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Constanta si Electrocentrale Titan. Procesul de divizare a fost finalizat marti, 30 septembrie, cand s-au inregistrat la Oficiul National al Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti noile companii desprinse din ELCEN, precum si Actul Constitutiv modificat al Electrocentrale Bucuresti.

Divizarea ELCEN s-a realizat ca urmare a Memorandumului "Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termica prin sistem de alimentare centralizata cu energie termica integrat (SACET) in Municipiul Bucuresti si Municipiul Constanta", adoptat de Guvernul Romaniei in data de 21 martie 2013 si aprobat cu scopul dezvoltarii unui serviciu public energetic performant si eficient pentru locuitorii din Bucuresti si Constanta.

In ceea ce priveste Electrocentrale Constanta, statul roman este unic actionar. Pe de altă parte, statul  detine 28,80% din titluri in cadrul Electrocentrale Titan. Statul roman ramane actionar majoritar și al Electrocentrale Bucuresti S.A. (97,51%).


Potrivit aceluiasi Memorandum, urmatorii pasi constau in: transformarea celor doua regii - RADET Bucuresti si RADET Constanta - in societati comerciale, transferul actiunilor Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Constanta din proprietatea privata a statului roman catre Primaria Municipiului Bucuresti, respectiv Primaria Municipiului Constanta, si fuziunea dintre cele doua societati si societatile rezultate din reorganizarea celor doua regii, in scopul cresterii calitatii serviciului public la un tarif suportabil pentru populatie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii