Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:56 27 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statistică îmbucurătoare a Serviciului Rutier Constanța Zece zile fără accidente rutiere pe drumurile din județ

ro

13 May, 2019 17:51 404 Marime text
Una dintre preocupările permanente ale Serviciului Rutier Constanța o reprezintă prevenirea accidentelor rutiere, prin conştientizarea participanţilor la traficul rutier cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulaţie, care pot duce la înregistrarea unor evenimente grave, transmite IPJ Constanța.
 
Numeroasele acţiuni desfășurate în teren de către polițiștii rutieri constănțeni au avut ca scop și în primele luni ale anului 2019 sensibilizarea participanţilor la traficul rutier care, prin adoptarea unui comportament adecvat şi civilizat, dar şi prin respectarea strictă a regulilor de circulaţie, să conducă la idealul de o zi fără accidente rutiere.
 

„Prezența zilnică în stradă a polițiștilor rutieri constănțeni a determinat contabilizarea a 10 zile fără evenimente rutiere pe drumurile județului nostru (6 și 13 ianuarie, 2, 7, 8 și 10 februarie, 2,3 și 10 martie, 12 mai). O statistică care este de bun augur pentru sezonul estival 2019, care se apropie de afluența specifică litoralului nostru”, transmite IPJ Constanța.

 
Pe parcursul anului 2018, la nivelul județului Constanța au fost înregistrate 15 zile fără accidente rutiere.
 
Recomandări permanente ale poliţiştilor constănţeni
 
- discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil vă pot distrage atenţia în momente vitale. Vă sfătuim să respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule. Oboseala la volan vă poate fi fatală.
 
- folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
 
- nu conduceţi niciodată sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii