Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start la Jocurile Olimpice

ro

05 Aug, 2016 09:38 1819 Marime text
Festivitatea de deschidere a celei de-a 30-a ediții a Jocurilor Olimpice începe la ora 2.00 (ora României) a zilei de sâmbătă, 6 august. Competiția va avea loc în Rio de Janeiro, Brazilia. Televiziunea Română, official broadcaster Rio 2016, asigură, în acest an, cea mai mare acoperire din istoria transmisiunilor de la Jocurile Olimpice. Peste 700 de ore de transmisii, difuzate 90% în direct, precizează Agerpress. 

Cinci români au fost nominalizați pentru a purta drapelul României la ceremonia de deschidere a  evenimentului sportiv de la Rio, respectiv gimnastul Marian Drăgulescu,  jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu, trăgătorul Alin Moldoveanu și gimnasta Cătălina Ponor. Comitetul Olimpic și Sportiv Român(COSR) a nominalizat-o pe gimnasta Cătălina Ponor să participe la Jocurile Olimpice din această vară. 
„Ponor a primit cele mai multe voturi din partea Comitetului Executiv și ea este alegerea noastră pentru portdrapelul României la JO 2016”, a precizat președintele COSR. 96 de sportivi români vor participa în cadrul a 14 sporturi. Cele mai numeroase delegații sunt cea de la atletism cu 23 de sportivi și cea de la canotaj cu 18 sportivi.

România se mândrește cu 301 de medalii obținute până acum în cadrul Jocurilor Olimpice de vară. Cele mai numeroase au fost obținute la gimnastică, disciplină în care performanțele Nadiei Comăneci nu au fost uitate.
Ediția din 1984 a fost cea mai productivă pentru Românai deoarece am câștigat 53 de medalii și am încheiat pe locul doi în clasamentul pe națiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii