Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Stare de alertă la Lupeni. Mai mulţi mineri dispăruţi după ce mina s-a surpat

ro

05 Oct, 2017 15:05 2118 Marime text
Stare de alertă la Lupeni, judeţul Hunedoara după ce o mină s-a surpat. Trei persoane sunt date dispărute. 

Salvatorii au demarat operaţiunile pentru a ajunge la victimele captive sub pământ. 

UPDATE. ora 18.00 Dosar penal întocmit după accidentul de la Mina Lupeni

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a constituit astăzi, 05.10.2017, un dosar având ca obiect accidentul produs într-una din galeriile Exploatării Miniere Lupeni, fiind surprinşi în subteran 3 mineri.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti, reprezentanţi ai ITM şi salvatori precum şi un procuror de la unitatea de parchet unde s-a înregistrat dosarul, echipa de anchetatori fiind sub coordonarea unui procuror de la PCA Alba.

UPDATE. ora 15.50

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat, pentru AGERPRES, că la nivel județean a fost activată Grupa operativă de suport tehnic și că salvatorii mineri intervin la fața locului
 

"La Mina Lupeni s-a produs o surpare în subteran. Din primele informații, trei oameni nu răspund", a precizat prefectul județului Hunedoara. El a adăugat că surparea s-ar fi produs pe o galerie din subteran și ar avea o lungime de circa 10 metri.

 

"Surparea a avut loc în Panoul 7C, sectorul 2. Au fost prinși trei mineri care lucrau la mutarea unui abataj. Echipele de salvatori mineri desfășoară activitățile necesare pentru salvarea victimelor", a declarat președintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean.

UPDATE. Ministrul Energiei trimis la Mina Lupeni

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să se deplaseze la Mina Lupeni, unde trei mineri sunt dați dispăruți în subteran, în urma unei surpări care a avut loc joi după-amiază, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii