Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol, pe plajă, în Mamaia, de Ziua Delfinului (galerie foto)

ro

07 Aug, 2014 15:22 2056 Marime text
Echipa Mare Nostrum, alături de voluntari, a organizat, ieri, o petrecere de Ziua Delfinului pe faleza din fața Radio Vacanța.

50 de copii, aflați în vacanță pe litoral, au participat la PET Bowling și au pescuit, simbolic, dintr-o piscină gonflabilă, deșeurile pe care le întâlnim, de obicei, pe plajă sau chiar în apele Mării Negre: hârtie, pet-uri, doze de metal. Echipa Mare Nostrum, care acționează în cazurile de eșuare a delfinilor a făcut copiilor, prezenți pe faleza din Mamaia, demonstrații de intervenție cu ajutorul unui delfin gonflabil. Copii au fost răsplătiți cu brățări cu delfini și rechini, mingi de plajă și forme pentru nisip.

Cu ajutorul undelor sonore pe care le emit, delfinii se pot deplasa, vâna şi comunica între ei. În astfel de condiţii, vederea nu le este de foarte mare ajutor. Iată unul dintre motivele pentru care delfinii trăiesc, într-o adevărată lume a sunetelor. Delfinii folosesc ecolocaţia pentru deplasare şi orientare. Uneori apar defecţiuni ale sistemului de ecolocaţie, ceea ce duce la migraţii dezorientate şi chiar eşuări. Dar, cea mai mare problemă, una dintre principalele cauze ale eşuării delfinilor, o constituie prinderea accidentală în plasele pescarilor. De aceea, Mare Nostrum a implementat un proiect pilot de amplasare a dispozitivelor acustice (ADD-uri) pe plasele pescăreşti, care au rolul de a avertiza şi îndepărta delfinii de pericol. Acestea sunt fabricate în Anglia şi sunt folosite pe plan internaţional încă de prin anul 1971.

În vara anului 2012, Organizaţia Neguvernamentală Mare Nostrum, din Constanţa, a lansat Campania intitulată “Adoptă un delfin”, prin care oricine poate contribui la conservarea şi protejarea delfinilor din Marea Neagră cu o simplă donaţie. Astfel, pentru 100 de lei deveniţi părintele adoptiv al unui delfin pentru un an, iar pentru 500 de lei este al vostru pe viaţă. Veţi primi un Certificat de adopţie şi îi puteţi alege chiar şi un nume.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii