Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:53 26 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șpaga în spitale, un fenomen de mare amploare. Ministrul Sănătății caută soluții

ro

08 Jan, 2019 18:13 778 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va realiza un plan de măsuri, împreună cu sindicatele din domeniu, pentru limitarea şpăgii din spitale, fenomen care este de "mare amploare", transmite Agerpres.ro

"Astăzi (marţi - n.r.) la această discuţie pe care am avut-o cu cele două federaţii (Sanitas şi Solidaritatea - n.r.) am deschis şi această problemă (şpaga în spitale - n.r.). Concluzia a fost că împreună vom lua nişte decizii, poate chiar conştientizate într-un plan de măsuri, astfel încât să limităm foarte mult acest fenomen care din păcate nu este eradicat şi i-aş contrazice puţin pe colegii mei, în sensul că este încă de mare amploare. În permanenţă mesajele care îmi vin scot în evidenţă acest aspect", a declarat Pintea într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea cu reprezentanţi ai sindicatelor Sanitas şi Solidaritatea.


Ea a precizat că s-a convenit întărirea rolul sindicatului în luarea deciziilor, în rezolvarea unor probleme care ţin în organizarea muncii salariaţilor dintr-un spital.

"De asemenea, am convenit să muncim, să lucrăm împreună pentru creşterea actului medical. (...) prin contractul de colectiv de muncă să întărim rolul sindicatului în luarea deciziilor, în rezolvarea unor probleme care ţin în organizarea muncii salariaţilor dintr-un spital", a spus Pintea. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii