Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:48 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soția unui înalt demnitar își sărbătorește astăzi ziua de naștere

ro

15 Jan, 2014 09:54 1888 Marime text
    Astăzi își sărbătorește ziua de naștere Daciana Octavia Sârbu - politician român, membru al Partidul Social Democrat care reprezintă din 2007 România în Parlamentul European. Daciana Sârbu este fiica politicianului și fostului ministru Ilie Sârbu, și este căsătorită cu premierul Victor Ponta.
      În 2007 a fost aleasă delegată a României în Parlamentul European.
    Realeasă în Parlamentul European la data de 7 iunie 2009 pe lista Partidului Social Democrat,  în cele nouă luni până în martie 2010 a participat la 36 din cele 37 de ședințe în plen. În perioada menționată a pus 20 de întrebări în timpul ședințelor, a redactat trei propuneri de rezoluție, a intervenit de 32 de ori în plen, a scris două declarații și a întocmit nouă amendamente.
     La Bruxelles și Strasbourg, activează în Comisia de Mediu, Sănătate publică și Siguranță Alimentara (ENVI), precum și în Comisia de Agricultură și Dezvoltare rurală (AGRI). Participă, de asemenea, la lucrările delegației pentru relațiile cu India și ale comitetului de cooperare parlamentara UE-Ucraina. Este vicepreședinte al Intergrupului PE pentru bunăstarea și protejarea animalelor.
   Încă de la debutul său ca euroobservator, și-a axat activitatea în domeniul protecției mediului, implicându-se în demersuri pe această temă atât la Parlamentul European, cât și în tară și remarcându-se în special prin opoziția față de proiectul minier de la Roșia Montană.
  In 2011, ca membru în Comisia AGRI, a fost autoarea unui raport pe tema recunoașterii rolului strategic al agriculturii în asigurarea securității alimentare. Raportul – adoptat cu majoritate de voturi de plenul PE – solicita venituri decente pentru agricultori, susținerea tinerilor fermieri și combaterea speculațiilor pe piețele agricole.

Sursa: Wikipedia

Ti-a placut articolul?

Comentarii