Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitare făcută după examenul de Bacalaureat Elevii constănţeni cer introducerea examenului de admitere la facultate

ro

12 Jul, 2013 16:31 3012 Marime text
Consiliul Județean al Elevilor Constanța consideră că introducerea examenului de admitere ca metodă de departajare la înscrierea în învățământul universitar este o măsură benefică pentru sistemul educațional deoarece încurajează concurența academică a absolvenților de liceu și duce la o creștere a calității învățământului superior.

„De asemenea, introducerea examenului de admitere obligatoriu va duce la o creștere a implicării elevilor în domeniile pe care vor să le urmeze încă din perioada liceului”, se arată într-un comunicat de presă.

În prezent, foarte mulți absolvenți ai învățământului preuniversitar sunt dezorientați în privința alegerii unei anumite facultăți, iar admiterea poate veni în sprijinul lor îngustând orizontul de discipline de interes și oferindu-le o perspectivă de viitor, cred elevii constănţeni.
„Considerăm că introducerea obligativității examenului ca metodă de departajare la admiterea în învățământul superior este un lucru benefic, numai așa facultățile se pot asigura că vor avea studenți bine pregătiți, iar economia se va putea baza pe absolvenții învățământului universitar. Examenul de Bacalaureat trebuie să rămână un examen serios însă nu acesta trebuie să garanteze accesul în învățământul superior, ci doar posibilitatea de a urma cursurile unei facultăți după susținerea admiterii. Credem că subiectul Bacalaureat a fost un pic exagerat în ultima vreme, problema noastră, a societății este să oferim soluții şi pentru cei care au luat promovat examenul de Bacalaureat şi nu doresc parcurgerea învățământului superior și celor care nu l-au luat. În acest caz este nevoie de o strategie națională elaborată cu toți factorii implicați deoarece un absolvent care nu a promovat examenul de Bacalaureat duce la costuri sociale pentru stat pe termen scurt și mediu, iar un absolvent de studii superioare aduce în timp statului venituri consistente”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Alexandru Bajdechi.

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este structura reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, formată din 153 membri, fiecare îndeplinind rolul de reprezentant al elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa. Este o structură a Consiliului Naţional al Elevilor, constituit în baza ordinului de ministru nr. 4247/21.06.2010 şi are rol de partener, alături de Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa în cadrul procesului de învăţământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii