Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:34 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sofia Vicoveanca, mesaj emoţionant - Ştiţi cum o voi ţine eu minte pe Ileana Ciuculete?

ro

16 Mar, 2017 21:34 1774 Marime text
Sofia Vicoveanca este marcată de moartea artistei Ileana Ciuculete. A postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant, în care și-a amintit cum era când plecau împreună la cântări.

„Ştiţi cum o voi ţine eu minte pe Ileana? Ca pe un om extrem de generos!... 

Cu zeci de ani în urmă, când şi eu eram mai tânără, iar Ileana era tocmai în plină vogă, am avut de cântat amândouă la o nuntă, la Turnu Severin. Eu am venit singură, cu trenul, iar Ileana cu formula ei muzicală de atunci. 

Pe vremea aia nu erau microfoane performante, nu exista sonorizare ultimul răcnet, ca acum. La nunţi, noi cântam la staţii de amplificare... Ei, la această nuntă, gazdele ne-au pregătit o staţie atât de rudimentară, de era mai mare chinul să cânţi la ea, nu înţelegea nimeni nimic! Noroc cu Ileana şi cu trupa ei, pentru că au venit cu propria lor staţie, mult mai performantă, şi Ileana cu tot dragul m-a invitat să mă folosesc şi eu de ea la scenă. 

Programul a fost aşa alcătuit, încât Ileana a terminat prima, iar eu trebuia să mai rămân, să mai cânt... Cei din breaslă, cunoaşteţi oboseala de dimineaţă, după mult cântat, când abia aştepţi să strângi totul şi să pleci acasă, la odihnă... În mod normal, Ileana şi trupa ei ar fi trebuit să facă la fel: să strângă aparatura şi să plece, să mă lase cu staţia gazdelor. 

Dar Ileana, draga de ea, văzând cu ce aparatură ar fi urmat să mă chinui, le-a spus celor ce o însoţeau: Nu plecăm până nu termină şi Sofica de cântat!... Ei însă tot insistau, trăgeau de ea: Hai, Ileana, că ştii ce program încărcat avem! Hai să strângem, să plecăm!
 
Dar Ileana deodată s-a întors, s-a aşezat la masă şi a spus: Eu vreau să-mi aducă naşul o friptură, să văd cum e friptura la nunta asta! Nu plecăm până nu îşi termină şi Sofia programul!
 
Fie vorba între noi, numai de friptură nu îi ardea Ilenei, la acel ceas târziu, cu somn şi oboseală!... Ea doar a căutat un motiv să rămână, să lungească vremea, să mă ajute pe mine şi să-mi permită să cânt cu staţia ei, nouă şi bună! EU AŞA CEVA NU UIT! 
Anii au trecut, noi ne-am întâlnit rar, dar de câte ori mă vedeam cu ea îmi aminteam de generozitatea ei, de sufletul ei bun şi mă bucuram!! 

Odihnă veşnică, Ileana, şi drum bun spre stele!!!”, este mesajul complet postat pe Facebook.

 

 
Amintim că Ileana Ciuculete a murit, marţi seară, la vârsta de 59 de ani.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii