Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţie terifiantă la Tariverde sau ca la noi la nimeni Îngropau mortul altuia. Victima decedase în urma unui accident de circulaţie în Constanţa

ro

10 Aug, 2013 07:33 2943 Marime text
Situaţie incredibilă la Constanţa! Potrivit telegrafonline, un bărbat de 59 de ani a figurat ca fiind mort în actele Poliţiei Rutiere, în urma unei confuzii create în jurul unui accident rutier petrecut, sâmbăta trecută, în municipiu. Aşa se face că familia presupusei victime, Constantin Panţîru, s-a pregătit pentru înmormântare, în timp ce omul era bine, sănătos şi... habar n-avea că îşi pierduse viaţa lovit de maşină. Pe scurt, întâmplarea a pornit de la o identificare greşită, făcută la locul accidentului de poliţiştii care au anunţat rudele despre decesul bărbatului cu doar o zi înainte ca adevăratul nume al victimei să fie aflat cu ajutorul bazei de date AFIS (Automated Fingerprint Identification System - Sistemul Automat de Identificare a Amprentelor Digitale).
„În cursul zilei de miercuri, rudele mele de la Tariverde au fost anunţate de către cei de la Poliţia Rutieră că tatăl meu, Constantin Panţîru, a decedat în urma unui accident rutier”, povesteşte pentru telegraf, Claudiu Panţîru, fiul presupusei victime. Câteva ore mai târziu, Claudiu Panţîru a aflat tragica veste.

Familia lui Constantin Panţîru a început să facă pregătiri pentru înmormântare.

„A doua zi, joi, urma să-l îngropăm în cimitirul din Tariverde. […] În timp ce aşteptam să se facă ultimele formalităţi, am intrat în camera în care se afla cadavrul. Nu mi-a venit să cred... Nu era tata... Le-am spus celor de acolo că s-a făcut o confuzie. M-am gândit apoi că poate sunt eu tulburat din cauza întregii poveşti, aşa că am chemat-o înăuntru pe sora mea, dar şi ea a confirmat că nu e tata. Am rămas cu toţii uimiţi, vă puteţi imagina... Cei de la morgă ne-au spus că au un cadavru cu identitate necunoscută, aşa că le-am cerut să mă lase să-l văd. Nu era tatăl meu... Am sunat la Tariverde, unde toate lumea aştepta să venim pentru înmormântare, şi i-am anunţat că înmormântarea nu va mai avea loc”, povesteşte Claudiu Panţîru. După câteva ore, bărbatul a reuşit să ia legătura cu tatăl lui. „Am plecat să-l caut prin Poarta 6 şi m-am întâlnit cu mai mulţi amici de-ai lui. Le-am lăsat vorbă să-i spună tatălui meu să mă sune. După vreo două ore, am primit telefon de la el şi i-am spus prin ce am trecut. Îi venea să râdă când a auzit...”, a declarat Claudiu Panţîru.
 
Detalii pe telegrafonline.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii