Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația traficului în această dimineață

ro

03 Jan, 2016 08:16 815 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.
 
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba.
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).
Rute ocolitoare pentru traficul greu:
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;
pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.În judeţul Prahova, pe DN1A, în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+450 de metri, unde corpul drumului a fost afectat de alunecări de teren, sunt montate indicatoare care reglementează prioritatea de trecere. În zilele cu trafic intens, mai ales duminica, se formează coloane de autovehicule.
***
Astăzi, în a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica pe principalele drumuri naţionale, mai ales pe DN1 Braşov - Bucureşti. De menţionat este că, în ultimii ani, pe segmentul Predeal - Comarnic, pe sensul de mers către Bucureşti, cel mai greu s-a circulat în ziua de 2 ianuarie (când se termină majoritatea pachetelor de Revelion). Însă, spre deosebire de alţi ani, în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2016 a fost aglomeraţie şi pe sensul de mers către Braşov, numeroşi turişti mergând în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran şi în Poiana Braşov după trecerea dintre ani. Aşadar, dacă se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în judeţele Braşov şi Prahova, le recomandăm automobiliştilor care pornesc din Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti.
Întrucât este posibil să se îngreuneze circulaţia şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1, amintim că în Bucureşti se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circulând pe ruta DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti. Chiar dacă această rută trece prin multe localităţi în care limita maximă de viteză este de 50 km/h, se merge constant, fără a staţiona în coloană, aşa cum se întâmplă pe DN1 Predeal - Comarnic. ”Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14:00. Aceasta deoarece, începând de astăzi, de la ora 14:00, până mâine, la ora 12:00, pentru sudul şi sud-vestul ţării va intra în vigoare o atenţionare cu cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute şi viscol. Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum din timp. De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, se menționează în informarea remisă de Centrul Infotrafic.
Atenţie în special pe cele mai aglomerate drumuri care trec prin zona vizată de atenţionare: DN65Craiova - Piteşti, DN7 Sibiu - Râmnicu Vâlcea - Piteşti, autostrada A1 Piteşti - Bucureşti şi DN6Alexandria  - Bucureşti! Măriţi distanţa de siguranţă în mers, folosiţi frâna de motor şi nu bruscaţi comenzile!
Atenţie şi pe DN67C Novaci - Rânca, drum de interes turistic, afectat frecvent de viscol!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii