Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sicriul cu trupul profesorului Marin Petrișor, depus, azi, la catedrala Arhiepiscopală. Slujba de pomenire va fi oficiată de IPS Teodosie

ro

11 Mar, 2018 08:22 2674 Marime text
Astăzi,  11 martie, ora 16.00,  trupul neînsuflețit al profesorului Marin Petrișor va fi depus la catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, iar IPS Teodosie va oficia o slujbă de pomenire.
 
Profesorul universitar doctor emerit Marin Petrișor de la Universitatea Ovidius din Constanţa s-a stins din viață în dimineața zilei de ieri, 10 martie 2018, la vârsta de 85 de ani.
 
Luni, 12 martie 2018, ora 7.00 - IPS Teodosie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba Sfintei Liturghii, iar de la ora 8.30 va oficia slujba înmormântării. Apoi cortegiul funerar va porni spre București pentru oficierea înhumării.
 
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, atât în nume personal, cât și în numele clerului, monahilor și credincioșilor din Arhiepiscopia Tomisului, transmite următorul mesaj de condoleanțe: „A trecut la cele veșnice o personalitate academică de mare ținută, un om minunat, etalon de seriozitate, profesionalism și modestie. Erudiția sa era însoțită de un umor rafinat și de o căldură umană deosebită, cu care știa să-și întâmpine interlocutorul. Și-a închinat întreaga viață cercetării filologice și de teren, cu migala la care te obligă dialectologia, iar
opera științifică de excepție ce-i poartă semnătura atestă necesitatea interioară de a-și transmite descoperirile, deseori fascinante. Este o mare pierdere despărțirea de domnia sa și suntem alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să primească sufletul său în comuniunea înțelepților sfinți, a celor ce sunt luminători ai lumii, prin harul Cuvântului lui Dumnezeu”.
 
La rândul său,  lector. univ. dr.  Carmen Ciornea a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și celor apropiați, în numele cadrelor didactice și al studenților Facultății de Teologie „Sf. Ap. Andrei” din cadrul Universității „Ovidius”: „Vestea stingerii din viață a domnului profesor Marin Petrișor a fost pentru noi, colegii și studenții de la Facultatea de Teologie, una extrem de tristă. Păstrăm imaginea intelectualului rafinat, jovial, gata oricând să ofere un cuvânt de spirit celor dispuși să-l asculte… Una dintre cele mai minunate și mai generoase ființe pe care noi le-am cunoscut.  Și, dacă stăm bine să ne gândim, dincolo de naturalețea cu care reușea să împacheteze cele mai aride teme, convingându-și interlocutorii de farmecul dialectologiei, el a lăsat în urmă o pildă a voinței. Chiar dacă în ultimii ani starea sa de sănătate a fost mai încercată, domnul profesor și-a împlinit vocația până la capăt. Mai mult, a știut să răspundă constrângerilor vremii din urmă cu același inconfundabil zâmbet”.

citește și:

Un ultim omagiu pentru profesorul emerit dr. Marin Petrișor, duminică, la Constanța. Înmormântarea va avea loc luni, la Chiajna
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii