Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Și pilotul avionului prăbușit în zona Brașovului a decedat la Târgu Mureș

ro

02 Jul, 2016 18:54 1839 Marime text
Pilotul avionului de mici dimensiuni, care s-a prăbușit astăzi între localitățile brașovene Șinca și Perșani, un cetățean italian de 66 de ani, a decedat în ciuda eforturilor depuse de medicii de la UPU SMURD Târgu Mureș de a-l stabiliza. Peste patru ore s-au străduit medicii să îl salveze, însă bărbatul a suferit multiple leziuni incompatibile cu viața și nu a mai putut fi salvat.
 
Comandor Ion Crețu, comandantul echipajului de pe elicopterul SMURD care a intervenit la accidentul aviatic de lângă Perșani, Brașov, a declarat astăzi jurnaliștilor că în momentul în care a ajuns la locul tragediei avionul încă fumega, că din acesta rămăsese doar coada și că totul arsese.
 

”Am fost solicitați pentru o intervenție la Ghimbav, un traumatism în urma unui accident rutier. Am fost informați prin radio despre prăbușirea avionului în zona Perșani, ne-am îndreptat acolo și am găsit avionul. Încă fumega, cu o victimă încarcerată și cea de-a doua persoană din echipaj. Am intervenit cu echipa medicală și am evacuat-o spre Târgu Mureș. Am stat destul de mult acolo, circa o oră și jumătate echipa medicală a intervenit, a fost destul de complex și grav (...). Era un avion particular, nu rămăsese decât coada din el, totul arsese și nu mi-am dat seama dacă era un avion de două sau de patru locuri. Era pilotul, cealaltă persoană era o doamnă, prietena dumnealui, era româncă", a arătat comandorul Ion Crețu, citat de agerpres.

 
Comandor Crețu a precizat că accidentul aviatic s-a petrecut la marginea unui lan de grâu și că la sosirea elicopterului echipajele ISU erau la fața locului.
 
Bărbatul a fost dus cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș puțin după ora 14,00, sângera abundent, iar de atunci echipele medicale au făcut eforturi să îl stabilizeze.
 
Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit astăzi în județul Brașov decolase dimineață din județul Timiș și era înmatriculat în Italia. Aeronava era de tip TECNAM BT 2004 și a început zborul la ora 10,00, de la aerodromul Cioca, județul Timiș. Ar fi trebuit să ajungă la Ghimbav.
 
La bord se aflau o femeie, în vârstă de 55 de ani, cetățean român, și un bărbat, de 66 de ani, cetățean italian. Ambii și-au pierdut viața. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii