Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi pentru a rezista băuturilor alcoolice

ro

24 Apr, 2011 02:42 1400 Marime text

Pe lângă drob, sarmale şi cozonac, de pe masa de Paşte nu vor lipsi nici băuturile alcoolice. Pentru amatori, nutriţioniştii au întocmit o listă cu câteva sfaturi care îi vor ajuta să reziste mai mult la băutură, dar şi să limiteze efectele nocive ale alcoolului asupra organismului.

Primul sfat ar fi acela de a evita să beţi pe stomacul gol. Potrivit medicilor, în această situaţie alcoolul trece direct în sânge, ocolind astfel detoxifierea băuturilor prin ficat. În plus, trebuie evitate băuturile dulci, cum ar fi lichiorurile, pentru că provoacă rapid senzaţia de ameţeală.

Alt sfat ar fi acela de a reduce numărul de ţigări pentru că fumatul asociat cu alcoolul creează apariţia senzaţiei de lipsă de oxigen. De evitat ar fi şi alimentele sau băuturile care conţin substanţe precum cofeina sau teina, pentru că acestea cresc efectele adverse ale alcoolului asupra organismului.

De asemenea, nu este indicat să amestecaţi băuturile. Nutriţioniştii recomandă ca de pe masa de Paşte să nu lipsească fructele şi legumele proaspete, care ajută la eliminarea alcoolului din organism.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii