Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeitan Persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile nu vor fi penalizate

ro

25 Aug, 2010 15:08 1545 Marime text

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan a anunţat astăzi că declaraţiile privind veniturile obţinute din activităţi independente ar putea fi depuse până la sfârşitul acestei săptămâni.

Ministrul a mai declarat că cei care au venituri din drepturi de autor, convenţii civile sau PFA-uri nu vor fi penalizaţi în cazul în care nu reuşeşc să depună la timp declaratiile.

"După ce sistemul se va pune la punct, atunci se vor aplica penalităţi, dacă se va dovedi reaua-credinţă. Este normal ca oamenii să înveţe (ce au de făcut - n.r.), să înveţe şi cei care lucrează cu ei", a spus ministrul, adăugând că este falsă toată această "isterie".

Mihai Şeitan a mai spus că sunt şi conturi în care se pot depune bani. Ministrul a adăugat însă că orice declaraţie care intră într-un sistem trebuie făcută manual, deoarece este nevoie de semnătură, iar pentru persoanele fizice încă nu există coduri care să permită semnătura electronică.

"S-a speriat lumea că se vor plăti amenzi dacă nu depun azi (miercuri - n.r.) declaraţiile. Se pot depune declaraţiile toată această săptămână, probabil şi săptămâna viitoare. Lucrurile sunt puse la punct, sunt sub control . Noi ne-am organizat, programul de lucru la ghişee este prelungit", a completat Mihai Şeitan.

El a amintit că au mai avut astfel de situaţii şi în alţi ani şi au reuşit să le depăşească cu bine. A dar exemplul cu recalcularea pensiilor din 2005, când mii de pensionari au stat la cozi, la fel cum stau astăzi persoanele care obţin venituri din drepturi de autor, convenţii civile sau PFA-urile.

"Din experienţa noastră eu cred că în 2-3 luni, poate chiar mai puţin, lucrurile vor fi aşezate. După această stabilizare vom găsi o modalitate prin care să îi descoperim pe cei care nu au depus declaraţiile din rea voinţă. Aceştia vor fi penalizaţi", a mai spus Mihai Şeitan.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii