Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update 6. Şeful suspendat al CJC încearcă să scape de mandatul de arest la domiciliu Judecătorul Lucian Lică a amânat pentru mâine cererea lui Nicuşor Constantinescu

ro

02 Apr, 2015 09:04 1910 Marime text
Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, va analiza, azi, cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu. Oricare va fi decizia magistratului, ea va putea fi atacată cu contestaţie.
 
Tot azi, Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, se va pronunţa asupra unei alte solicitări venite tot din partea şefului suspendat al CJC, de înlocuire a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Decizia judecătoarei Viorica Lungu va fi definitivă. 

UPDATE 6 15.18

Nicuşor Constantinescu află mâine dacă scapă de arestul la domiciliu. Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a amânat pentru mâine pronunţarea asupra cererii şefului suspendat al CJC de înlocuire a măsurii arestării la domiciliu cu cea a controlului judiciar.  

UPDATE 5 14.10

Şedinţa de judecată s-a terminat. Cererea de recuzare a judecătorului Lucian Lică a fost respinsă.

UPDATE 4 ora 12.59

La ieşirea din sala de judecată, Nicuşor Constantinescu a reiterat faptul că, în opinia sa, în dosarele în care este cercetat anchetatorii nu au probe directe sau indirecte împotriva lui. El spune că măsura arestului la domiciliu nu se justifică în cazul său.

Cât despre cererea de recuzare a judecătorului Lucian Lică, preşedintele suspendat al CJC a motivat că magistratul a decis arestarea sa preventivă pe 20 februarie "dând copy-paste" la rechzitoriul procurorilor. Constantinescu spune că nimeni nu putea citi într-un interval atât de scurt cele 49 de volume reprezentând rechizitoiul DNA, plus cele 159 de pagini ale referatului prin care procurorii DNA Constanţa au cerut, atunci, arestarea sa preventivă.

UPDATE 3 ora 12.04

Şedinţa de judecată a fost întreruptă din cauza unor defecţiuni tehnice.

UPDATE 2 ora 11.47

Şedinţa de judecată a început şi se desfăşoară cu uşile închise, pentru că este o şedinţă secretă.

UPDATE ora 11.08

Potrivit unor surse, Nicuşor Constantinescu a cerut recuzarea judecătorului Lucian Lică.

Citeşte şi   Acuzaţiile care i se aduc lui Nicuşor Constantinescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii