Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, retinut pentru 24 de ore

ro

27 Aug, 2010 21:00 1608 Marime text

Seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, a fost retinut, vineri, de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru 24 de ore, in dosarul penal legat de producerea incendiului din 16 august, soldat cu moartea a 5 bebelusi si ranirea grava a altor 6, anunta Mediafax.

Vasile Dima era responsabil de supravegherea si verificarea instalatiilor din Spitalul "Panait Sarbu" si de instructajul angajatilor cu privire la respectarea normelor de protectie contra izbucnirii incendiilor.

Procurorii intentioneaza sa ceara magistratilor Judecatoriei Sectorului 6 arestarea preventiva a lui Vasile Dima.

In acest dosar a mai fost arestata preventiv si asistenta Florentina Carstea, contestatia acesteia urmand sa se judece luni, la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.

Procurorul sef Marius Iacob a declarat ca anchetatorii au constatat incalcarea normelor de securitate in munca, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existand posibilitatea sa fie extinsa urmarirea penala si in cazul altor persoane fizice.

Anchetatorii asteapta concluziile preliminare ale expertizei realizate de specialistii de la Petrosani, in functie de care s-ar putea lua si alte masuri, potrivit lui Marius Iacob.

Sursa: Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii