Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful de stat major al Brigăzii Multinaționale Sud-Est a ieșit la pensie. A condus și Batalionul 911 Infanterie „Capidava" din Medgidia (galerie foto)

ro

05 Mar, 2019 10:45 5574 Marime text
Un Veteran al Armatei României, colonelul Gheorghe Gherghe, șeful de stat major al Brigăzii Multinaționale Sud-Est, a încheiatsăptămâna trecută, o carieră militară de excepție.

Potrivit unui mesaj postat pe Veteranii României, ofițer cu o bogată experiență de comandă și stat major, colonelul Gherghe a absolvit în anul 2012, Colegiul de Comandă și Stat Major al US Marine, Quantico/Virginia, SUA, iar din 2013, a asigurat pentru o perioadă de trei ani, o funcție de stat major în cadrul Direcției Operații la Comandamentul Forței Comune NATO de la Brunssum.

La întoarcerea din misiune, colonelul Gherghe a preluat conducerea Batalionului 911 Infanterie "Capidava", din Medgidia, iar în 2018, a fost numit șef de stat major al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Experiența sa operațională include 2 misiuni în Afganistan și încă una în Republica Democrată Congo, unde a fost analist de informații pentru sediul misiunii Organizației Națiunilor Unite din țara africană.

Sursa foto: Facebook/Veteranii Armatei Romaniei

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii