Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4 Primarul Constanței a venit cu trei proiecte în ceea ce privește RATC Ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța (galerie foto)

ro

30 Sep, 2016 11:27 3294 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa se reuneşte în şedinţa ordinară astăzi, de la ora 11.00, în sala „Remus Opreanu" a Consiliului Judeţean Constanţa, ocazie cu care se vor supune la vot un număr de 27 de proiecte iniţiate de primarul Constanţei Decebal Făgădău.

La şedinţa sunt prezenţi 25 de Consilieri Locali, din numărul total de 27.

UPDATE 4, ora 12.09

Primarul Constanței a venit cu trei proiecte în ceea ce privește RATC, și anume: acordarea de gratuitate vârstnicilor cu venituri de 1.250 de lei, completarea garanției necesare RATC în vederea eșalonării la plată a datoriilor către bugetul de stat, proiecte care au fost aprobate de CLM.

De asemenea, primarul Constanței le-a cerut consilierilor să îl mandateze pentru încheierea acordului pentru un împrumut de la Banca Europeană Regională de Dezvoltare. Propunerea a primit aprobările și două respingeri de Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru argumente interpretabile.
 
Proiectul privind transmiterea în suprafața de 300 de mp situat pe bulevardul Mamaia, la intersecție cu bulevardul  Aurel Vlaicu a fost respins. Terenul urma să fie cedat arhiepiscopieri în vederea contruirii unei capele.                         
 

UPDATE 3, ora 11.47

S-a propus la vot proiectul privind modificarea HCL nr. 632/ 2008 privind acordarea de facilităţi la transportul urban de călători în municipiul Constanţa, unor categorii de pensionari, ca măsură de protecţie socială. „Transportul public ţine de sănătatea unui oraş. Încăpând din anul 2015 am iniţiat nouă HCL pentru a încerca să oprim declinul numărului de călători pe care regia îi înregistrează", a declarat primarul Constanţei, Decebal Făgădău. „Nu ne vom opri aici. Ne dorim ca transportul în comun să fie prima alternativă atunci când constănțenii se îndreaptă către serviciu, școala", a continuat primarul.

UPDATE 2, ora 11.38

În acest moment, consilierul Cristian Mihăilescu depune jurământul.

Președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi, a venit cu propunerea de acordare a gratuității pentru transportul cu RATC pentru elevi și stundenți.  

                      

UPDATE 1, ora 11.33

Stelian Cristian Ion a venit cu rugămintea ca în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism  poată participa şi alte persoane interesate de proiectele dezbătute în cadrul comisiei.

În începutul ședinței, au solicitat să ia cuvântul președintele USR și al asociației Verde Urban, Stelian Cristian Ion și Alexandru Bajdechi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii