Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 9. Mircea Dobre, numit viceprimar Şedinţa CLM a început. Constănţenii vor să ia cuvântul în sală

ro

23 Feb, 2016 12:18 2864 Marime text
Şedinţa CLM a început. În aceste momente, în sală sunt 21 din 25 de consilieri prezenţi. George Vişan este preşedintele de şedinţă.
 
Proiectele 8 (stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016), 22 (aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa) şi 29 (aprobarea proiectului tehnic revizuit şi actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii Black Sea Bike-Diversification of the tourism services in Constanţa – Balchik cross border region by bike – BSB) au fost retrase de pe ordinea de zi.
 
Precizăm că sunt şase solicitări de luări de cuvânt din partea unor constănţeni prezenţi în sală. Intervenţiile vor fi pe diverse proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi. 

Olga Stănculescu a atras atenţia că în acest an persoanele cu handicap nu mai apar cu gratuitate la locurile de parcare.
 
Se cere retragerea proiectului de hotărâre 34 de pe ordinea de zi. Susţine că a fost mandatat de localnicii din acea zonp şi ONG-uri pentru a face acea solicitare. Cere să se aştepte decizia Ministrului Culturii referitor la regimul de înălţime în zonă.

Voicu cere suspendarea proiectului de hotărâre pentru că nu se retrag proiectele referitoare la aprobarea PUZ. Proiectul nu ar ţine cont de prevederi legale în vigoare şi de cerinţele localnicilor.

Belu, cu referire la parcarea de la City Mall, a atras atenţia că vor un etaj mai mult. Prin urmare, vor retragerea acestui proiect.
 
De asemenea, Maxim Victor vrea ca punctul 34 să fie retras de pe ordinea de zi pentru că se află în proces de clasare la Ministerul Culturii. Dacă va fi aprobat, vor boicota orice lucrare ce se va demara în acea zonă.

În aceste momente, încep dezbaterile şi votarea proiectelor de pe ordinea de zi.

UPDATE 9, ora 13.44
 
La proiectul 44 (aprobare PUZ delimitat de stradă Belvedere, alee acces), Făgădău a subliniat că, după două dezbateri publice, cei din zonă insistă să nu se voteze. Deşi actualul plan urbanistic propune depărtarea construcţiei la 20 de metri de imobilele lor. Dacă s-ar împotrivi, azi există riscul ca investitorul să construiască la 9 metri de balconul lor. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. 

UPDATE 8, ora 13.36
 
La proiectul 37 (aprobarea Planului urbanistic zonal pentru modificarea HCL nr. 254/2013 în vederea supraetajării cu P+3-4E corp parcare 2S existent la centrul comercial City Parc Mall), Făgădău a menţionat că investitorul a renunţat la cele două turnuri. Le-a impus să creeze mai multe locuri de parcare. El a declarat că votează ca pe cheltuiala investitorului să apară mai multe locuri de parcare, dar şi pentru crearea unui nou sens giratoriu în zonă. Proiectul 37 a trecut cu trei abţineri.

UPDATE 7, ora 13.30
 
Făgădău l-a propus pe Tudorel Chesoi să facă parte din comisia de vânzări bunuri imobile ale domeniului privat al municipiului Constanţa în locul lui Costin Răsăuţeanu. Se va vota secret. 
 
Pentru proiectul 34, Făgădău a menţionat că puterea juridică a Ministerul Culturii este aproape de zero. A făcut un amendament la proiectul a cărei documentaţie, susţine Făgădău, a parcurs toate etapele. A propus limitarea regimului de înălţime la etaj 3 cu maxim etaj 4. Precizăm că imobilul nu va putea fi supraetajat.
 
La toate fazele ulterioare se vor respecta condiţiile Ministerului Culturii, imobilul se prezumă prin HCL ca fiind  catalogat drept monument categoria B. Amendamentele lui Făgădău au trecut. La proiectul 34 se va păstra şi arhitectura imobilului.

UPDATE 6, ora 13.04
 
La proiectul 14 se împart buletine de vot. Proiectul vizează unele măsuri referitoare la ocuparea posturilor vacante din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

UPDATE 5, ora 13.01

Chesoi a subliniat la punctul 11 că preţul RATC este mare şi nu asigură o concurenţă echitabilă în ceea ce priveşte transportul în comun. În acest context, a propus 1 leu pentru o călătorie. Făgădău s-a declarat puţin surprins, în sensul că cei de la RATC vor un preţ mai mare, nicidecum mai mic.
 
S-a propus înfiinţarea unei comisii care să verifice activitatea maxi taxi, pentru a vedea dacă respectă avizele deţinute având în vedere că opresc unde vor. „Ar trebui să facem un studiu de impact şi îmi retrat amendamentul”, a spus Chesoi.

UPDATE 4, ora 12.51
 
Matei solicită acordarea de reduceri la transportul în comun şi pentru studenţii înscrişi la universităţile constănţene. Proiectul este iniţiat de Făgădău şi vizează doar personalul didactic şi nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar. Decebal Făgădău a solicitat să facă un proiect pe această temă şi un studiu de impact.

Precizăm că proiectul a trecut cu 22 de voturi „pentru” în forma propusă de Făgădău.

UPDATE 3, ora 12.45

Dobre a obţinut 18 voturi pentru şi 4 anulate. Prin urmare, este noul viceprimar al muncipiului Constanţa.  Acum este formula completă de conducere a Primăriei Constanţa.


UPDATE 2, ora 12.39

S-a supus la vot validarea lui Florin Serghei. Acesta a fost admis cu unanimitate, iar acum depune jurământul.
 
Decebal Făgădău a precizat - referitor la validarea lui Nite - că există adresa UNPR şi hotărârea de instanţă cu privire la fuzionarea PPDD cu UNPR. A subliniat că cei de la PPDD au avut timp la dispoziţie să acţioneze.
 
A fost retras proiectul de hotărâre pentru validarea lui Constantin Nite până la şedinţa următoare, pentru clarificarea situaţiei.
 
Mircea Dobrea a fost propus de PSD ca viceprimar. Urmează votarea prin vot secret a lui Dobre ca viceprimar.

UPDATE 1, ora 12.35

S-a supus la vot validarea lui Florin Serghei. Acesta a fost admis cu unanimitate, iar acum depune jurământul.


Citiţi aici ordinea de zi Astăzi este ședința Consiliului Local Municipal Constanța. Proiecte foarte tari. Noi am boldat unele dintre ele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii