Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:50 22 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sechestru pe averea fostului ministru Sebastian Vlădescu și a altor patru persoane. În ce dosar sunt cercetați de procurorii DNA (document)

ro

12 Oct, 2018 14:55 467 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în conformitate cu art. 249 din Codul de procedură penală și art. 20 din Legea 78/2000, în vederea reparării pagubei produse prin infracțiuni şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, au dispus măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 15.096.000 euro, iar până în prezent au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.139.807 euro (bunuri imobile în valoare de 1.973.140 euro și bunuri mobile în valoare de 166.667 euro) deținute de inculpații COSTEA MIRCEA-IONUȚ, MITITELU MIHAELA, DASCĂLU CONSTANTIN, BOUREANU CRISTIAN-ALEXANDRU și VLĂDESCU SEBASTIAN.
 
Potrivit DNA, inculpaților li s-a adus la cunoștință conținutul ordonanțelor privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP. Aceștia sunt cercetați într-un dosar referitor la comiterea unor infracțiuni de corupție de către persoane cu funcții publice în contextul reabilitării unor tronsoane de cale ferată. 

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au transmis procurorii DIICOT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii